fbpx

Vi er eksperter på utebelysning

Vi er eksperter på utebelysning 1500 1125 SML Lighting

Vi er eksperter på utebelysning

God utebelysning er viktig uansett tid på året, og avhengig av behov og funksjon, er mulighetene mange. Utebelysning lyser blant annet opp fasaden, hagen, innkjørselen eller uteområdet når mørket har lagt seg. Vi i SML Lighting er opptatte av teknisk smarte produkter, som også har designelementet i seg for å skape flotte belysningsløsninger. I tillegg skal løsningene også følge dagens krav til effektivitet og bærekraft.

Vi har levert en rekke løsninger til fasade- og utebelysning, deriblant fasadebelysning til Hotel Bristol, Valkyrien senter i Oslo og Töcksfors shoppingsenter i Sverige.

Brass utebelysning i miljø fra Zero

Zero utvikler moderne og innovative belysningsløsninger til uteområder.

Vår spisskompetanse innen utebelysning

Når det kommer til utebelysning, har vi spisskompetanse på belysning av parker, skolegårder, torg og fasader. Her bidrar vi med vår ekspertise innen det estetiske og design, samt med tekniske kvalitetsprodukter som kan følge disse områdene. Noen av disse er lysmengde for Universell Utforming og Norsk Standard, produktkrav i BREEAM, utfordringer med hærverk i utsatte områder, eller påpasselighet med lysforurensning i henhold til Dark-Sky.

Vi har den faglige spisskompetansen innen utebelysning til å hjelpe deg med ditt prosjekt i henhold til nevnte krav og bruker beregningsprogrammer til å visualisere løsningene.

Fasadebelysning til Valkyrien senter i Oslo av SML Lighting

Lineære profiler Neva og Trevi fra L&L Luce&Light lyser opp fasaden til Valkyrien senter i Oslo.

Bærekraft og lysforurensning

Bærekraft er spesielt viktig for oss, og derfor jobber vi i hovedsak med produsenter som har sine fabrikker i Europa. På denne måten sikrer vi kortreiste produkter, gjennomgående god kvalitet og kvalitetskontroll, samt en enkel mulighet for å utføre spesielle tilpasninger som kan være nødvendig for de enkelte prosjekter. Dette med nærhet til produsentene er også spesielt viktig for løpende service gjennom prosjektenes levetid.

En av leverandørene våre, Selux, en tysk kvalitetsprodusent av utebelysning, har for alvor prioritert og fokusert på de forskjellige kravene som stilles til utendørsbelysning, og som samtidig ivaretar en helhet mellom det estetiske, sikkerhet og bærekraft. Forholdet mellom mennesker og naturen er viktig, og prosjektene vi har i samarbeid med Selux har alltid fokus på bærekraftig lys og de mange faktorene som påvirker dette.

Olivio tremaster fra Selux

Olivio med tremaster fra Selux gir en unik identitet til utebelysningen.

International Dark-Sky Association er en internasjonal organisasjon som jobber for å ta tilbake nattehimmelen for nåværende og fremtidige generasjoner. Millioner av barn og voksne har aldri sett melkeveien på grunn av lysforurensning. Dette må det gjøres noe med, og derfor har Selux flere Dark-Sky sertifiserte produkter som også ivaretar kravene for å minimere lysforurensning. 

SML jobber for å bruke lyset der det trengs og med riktig mengde. Det er viktig at vi tar ansvar for miljøet med gjennomtenkt lysdesign og valg av armaturer. Ved å gjøre dette kan vi redusere energiforbruket og samtidig opprettholde et godt lysdesign for god trivsel og sikkerhet, både for mennesker og dyrelivet.

Snakk med oss om utebelysning

Vi bistår våre kunder fra A til Å med det som behøves i de ulike fasene i prosjektene med utendørsbelysning; prosjektledelse og utarbeidelse av visualiseringer og dokumentasjon i henhold til til Norsk Standard og BREEAM. Vi har et bredt leverandørnettverk som leverer alt fra enklere tekniske armaturer, vei- og gatebelysning, dekorative multifunksjonelle master, miniatyr-spotter, lineære profiler, fasadebelysning og torg- og områdebeslyning.


Våre spennende utendørsprosjekter


Skal du komme i gang med et utendørsprosjekt? Ta kontakt med oss!

Ole Martin Nistad, kundeansvarlig - utendørsbelysning i SML Lighting
Kundeansvarlig - utendørsbelysning

Ole Martin Nistad

Tore Nistad, utviklings- og kontraktsansvarlig i SML Lighting
Prosjekt- og salgsleder

Tore Nistad

Kundeansvarlig - utendørsbelysning

Ole Martin Nistad

Utdannelse: Salg og kundebehandling
Segment: Offentlig bygg, kontor og forretningsbygg, utendørsbelysning
Spisskompetanse: Utendørs, Dialux EVO, Relux, visualisering, Smart City

Prosjekt- og salgsleder

Tore Nistad

Utdannelse: Elektroingeniør. Godkjent belysningsplanlegger.
Segment: Kontor- og forretningsbygg. Offentlige bygg. Utendørsbelysning