fbpx

Skulpturskogen på The Well

Når det kommer til gode massasjeopplevelser og velvære, har The Well lenge vært en favoritt-destinasjon blant mange – både turister og lokalbefolkningen. Spahotellet byr på konkurransedyktige behandlinger og aktiviteter som hjelper gjestene å stresse ned og nyte magiske opplevelser. Nå ønsker de å gjøre det lille ekstra for gjestene deres ved å skape en sti av skulpturer, som bidrar til en kunstnerisk turopplevelse.

Til dette prosjektet har SML Lighting fått i oppdrag å lyse opp stien og skulpturene som befinner seg i området, samtidig som belysningen skal tåle vær og vind i alle årstider.

Belysning i trapp utendørs
OppdragsgiverCanica AS
År utført2022
KundeansvarligTore Nistad
LysdesignerOle Martin Nistad
LandskapsarkitektVillvin Landskap AS
LeverandørL&L Luce&Light
InstallatørSki Elektriske AS
FotografDag Sandven
Kunstbelysning i skulpturskog

Kunstbelysning som viser veien

I skulpturskogen kan gjester spasere på fine stier og utforske de spennende skulpturene fra ulike kjente kunstnere – både norske og internasjonale. Per Ung, Anthony Gormley, Elena Engelsen, Enzo Plazzotta, Kirsten Kokkin, Nico Widerberg og Bruce Denny er bare noen av kunstnere som står bak de trettitalls skulpturene i skogen.

Hva hadde en skulpturskog vært uten riktig belysning? Det er her SML Lighting kommer inn. Etter flere timer med testing, har lysdesignerne fra SML Lighting kommet frem til en løsning som fint belyser og fremhever skulpturene langs stien.

Kunstbelysning i skulpturskog


The Well Spa & Hotel er Nordens største opplevelsesparadis med overnatting, massasje, bad og spabehandlinger fra hele verden.

– The Well

Kunstbelysning i skulpturskog

Fleksibel optikk for utendørs kunstbelysning 

Spotlighten Ginko fra L&L Luce&Light har blitt brukt for å belyse kunsten i Skulpturskogen på The Well. Den har optikk for de fleste bruksområder, og her er det brukt elipseoptikk med spredninger fra 8 til 45 grader. Alt etter hva som skal belyses.

Kunstbelysning i skulpturskog

Vil du vite mer? Ta kontakt med Ole Martin Nistad:

Kunstbelysning i skulpturskog

Som stibelysning er det brukt Linear fra L&L Luce&Light. Alt med DALI og programmert for å få den gode stemningen.

Kunstbelysning i skulpturskog

Relaterte prosjekter

Den Blå Moské

Gatebelysning i Moss / Lysdesign Zenisk

Belysning til Flyt stupetårn og badehus i Moss.

Flyt: Stupetårn og badeanlegg i Moss