fbpx

Hagebelysning: Slik skaper du stemnnig på uteplassen

Hagebelysning: Slik skaper du stemnnig på uteplassen 1024 587 SML Lighting

Hagebelysning: Slik skaper du stemnnig på uteplassen

Vi har tidligere skrevet om vår ekspertise innen utendørsbelysning og de mange mulighetene innenfor belysningsløsninger som oppfyller ulike krav og behov til disse områdene. Denne gangen ønsker vi å snakke om uterommet som omgir hjemmet og hvor viktig stemningsfull og riktig hagebelysning er for å lyse opp uteplassen, hagen eller innkjørselen. 

Hagebelysning

Tenk helhetlig 

Bolig og hytte er en av våre viktigste segmenter innenfor belysning. Her mener vi at hagebelysningen er like viktig som interiørbelysningen. Innerom og uterom henger sammen, og ved husbygging eller renovering er det smart å tenke helhetlig. Belysningen ute skal ikke skjemme eller forstyrre den innvendige stemningen, men jobbe sammen og skape en holistisk, god atmosfære. Viktige elementer for utendørsbelysning er arkitektur, funksjon og stemning. Omgivelser som gatelys og nærliggende naboer må også hensyntas, i tillegg til områdets flora og fauna.

Hvordan uterommet skal benyttes gjennom året og gjennom dagen bør hensyntas. Solforhold, beplanting og møblering er viktig informasjon når man skal se på løsninger for belysning utendørs. Det å bruke omgivelsene rundt boligen (eksempelvis gressplen, bedd, gjerder og så videre) og ikke bare husveggene kan bidra til en ekstra gjennomtenkt og unik løsning til hagebelysningen.

Viktigheten av kvalitetsprodukter til hagebelysning

Produkter som benyttes ute kan bli utsatt for ytre påvirkninger. Vær, vind, saltvann og snø er elementer som kan forringe produktene. Det er derfor viktig med god kvalitet og riktig plassering for å skåne produktene – mange av våre produsenter leverer produkter i rustfritt stål eller med spesiallakk som skal tåle for eksempel saltvann.

Utebelysning i hage

Viktige elementer å vurdere når du planlegger hagebelysningen

  1. Formål: Definer formålet med belysningen i hagen.
  2. Stil og design: Velg belysningsarmaturer som passer til hagens karakter og arkitektur.
  3. Lysstyrke: Velg riktig lysstyrke i henhold til formålet med belysningen.
  4. Energikilder: Vurder forskjellige energikilder, for eksempel strømnett, solenergi eller batteridrevne alternativer.
  5. Funksjonalitet og komfort: Velg belysningsløsninger som er enkle å bruke og funksjonelle.
  6. Teknologi: Vurder bruk av moderne teknologi, for eksempel bevegelsessensorer eller fjernstyring.
  7. Sikkerhet: Sørg for trygg installasjon og vedlikehold av belysningen.
Utebelysning på Snarøya

Hagebelysning til et utendørs boligprosjekt på Snarøya – Her skaper vi virkelig god stemning på vegne av kunden vår med smart belysning utendørs.

La oss hjelpe deg med hagebelysning til ditt neste prosjekt! 

Vi i SML Lighting er gode på å lage helhetlige løsninger og skape riktig stemning både inne og ute, med gode produkter som passer i ethvert utemiljø, det være seg på fjellet eller ved sjøen. Vi jobber tett både med sluttkunde, arkitekter og landskapsarkitekter, og kan bistå med gode belysningsløsninger utendørs.

Pullert i hage


Relevante prosjekter