fbpx

Liv & Røre Triaden

Liv og Røre er et unikt underholdningskonsept på Triaden Storsenter som kombinerer spisesteder, uteservering, selskapslokale, barer, spill og aktiviteter i en herlig røre. Det er en sentral del av Thon kjøpesenteres overordnede visjon om å transformere seg til opplevelsessentre som tilbyr mer enn bare handel.

Prosjektet er omfattende og gjennomtenkt, og har noe å tilby for enhver smak. Liv og Røre Triaden er et åpent og luftig lokale som strekker seg over 2400 kvadratmeter, og her kan man nyte deilig mat, delta i morsomme spill og oppleve en fantastisk stemning. Lokalet er smart inndelt i ulike soner som inkluderer et spiselokale, en bar, et dansegulv, en tribune for sportsarrangementer, et karaokerom, bowlingbaner og andre spill. Belysningsløsningene er skreddersydd for å imøtekomme de ulike behovene, samtidig som de bidrar til å forsterke det helhetlige konseptet. Dette skaper et sammenhengende lokale med klart definerte soner.

LED-neonlys kurver med de organiske formene i baren. Det har også blitt benyttet frontbelysning og arbeidslys mot hyller og mesh-skjørt.

OppdragsgiverResthon AS
År utført2022
Ansvarlig hos SMLMaren Flakne Andresen
InteriørarkitektMonn Interior Arhictects v/ Emilie Moestue
LysdesignerEspen Sekkelsten
EntreprenørJI-Bygg
InstallatørEl-Effekt AS
LeverandørerProlicht, Intra, L&L, TAL, Nortronic, Prostage, DCW
FotografDag Sandven

Godt tverrfaglig samarbeid

Gjennom hele prosjekteringen har det vært godt samarbeid mellom mange ulike fag for å sikre at alle de ulike løsningene i det store lokalet har fungert på best mulig måte. Vi har hatt tett dialog med oppdragsgiver, interiørarkitekt, møbelsnekkere og elektrikere.

Prosjektet har presentert en spesiell utfordring på grunn av den lave takhøyden og kompleksiteten i himlingen. Med tilstedeværelsen av teknisk utstyr og ventilasjonssystemer, i tillegg til leilighetene i etasjene over, har det vært nødvendig å finne løsninger som fungerer sømløst sammen. En stor del av belysningen er integrert i møbleringen, og dette har krevd en omfattende koordinering mellom flere parter.

Det sterke samarbeidet har spilt en avgjørende rolle i prosjektets suksess, og har bidratt til å løfte nivået på alle områder av prosjektet. Dette har sikret at alle utfordringer er blitt grundig adressert og at prosjektet som helhet oppnår et høyt kvalitetsnivå.

Mange styringsmuligheter på RGBW-belysningen ved dansegulvet som åpner muligheten for fargeskifte ved behov.

Vil du vite mer om prosjektet? Snakk med Lars Skagemo

En fleksibel styringsløsning

I hele lokalet er det gjort omfattende bruk av farget lys, og det er lagt stor vekt på detaljert styring av belysningen. LED-striper er strategisk plassert med individuell styring hver 10. centimeter, og dette gir enestående muligheter for å skape dynamiske effekter som virkelig bringer liv til lokalet. Styringen er implementert ved hjelp av en kombinasjon av DALI og DMX, som sikrer optimal tilpasning av belysningens funksjoner til deres formål.

Denne fleksible styringsløsningen gjør det enkelt å tilpasse lyset i lokalet etter behov, samtidig som den gir muligheten til å gå i dybden når det kreves ekstraordinære lysshow. Ved å kombinere DALI og DMX oppnår man en optimal balanse mellom praktisk tilpasningsevne og avanserte lyseffekter. Dette sikrer at belysningen alltid er best egnet til å skape den ønskede atmosfæren og forsterke opplevelsen i lokalet.

LED i bakkant av vinyl-plater.

Ginko fra L&L Luce&Light er benyttet i plantekasser for å bringe frem grønne elementer i rommet.

Dynamisk styring på bowlingbane.

Relaterte prosjekter

Restaurant Hyde

Di Sotto vinbar er utstyrt med Tom Dixon-stoler i lokalets VIP-område.

Di Sotto vinbar

Lounge-området hos Duckpin er avslappende og hyggelig

Duckpin