fbpx

Restaurant Hyde

Restaurant Hyde er en skjult perle på Fredensborg i Oslo som bærer med seg en spennende historie. Tidligere var dette stedet hjemmet til Hells Angels-puben Rubber Chicken, og senere den velkjente restauranten Pjoltergeist.

I 2019 ble Restaurant Hyde etablert og tok over lokalene. Denne intime og koselige restauranten er utformet med fokus på å skape en unik atmosfære. I anerkjennelse av deres eksepsjonelle kulinariske kvalitet, har Hyde også blitt tildelt en ettertraktet Michelin-stjerne!

I konseptutviklingen av Hyde var hovedfokuset å skape en subtil og balansert belysning som ikke overdøver opplevelsen. Målet var å bevare det gamle interiøret, med mye historie knyttet til seg, og heller oppgradere lokalet med lysdesign.

Hyde restaurant
OppdragsgiverRestaurant Hyde
År utført2023
LysdesignerMaren Flakne Andresen, Espen Sekkelsten
Ansvarlig hos SMLPia Fossum
LeverandørProlicht
FotografDag Sandven

Hyde keeps the lights down low but cranks the music up high – and the laid-back, lively atmosphere makes for a fun evening out. Top quality ingredients are skilfully cooked to create delicate dishes with bold, punchy flavours. Well-chosen natural wines and super-friendly service add to the experience.


Enkel belysningsløsning med Minimal Track fra Prolicht

Vi valgte å bruke Prolichts Minimal Track system, et lite og nett skinnesystem, der skinnene ikke bygger høyere enn 1 cm og mindre enn 1,9 cm brede – derav navnet Minimal! Dette systemet gir et bredt spekter av belysningsmuligheter, som inkluderer spotlights og pendler, og leverer i tillegg en eksepsjonell lyskvalitet.

Vi kombinerte både pendler og spotlights for å skape den ønskede atmosfæren. Hangover Plug-pendelen, som er bare 15 cm lang og 2,8 cm i diameter, ble valgt for å fokusere på bordet og maten, og for å skape en spesiell atmosfære for gjestene. Plassering og utførelse gir en følelse av at du sitter alene med ditt selskap, i en egentlig hektisk og intim restaurant.

Vi benyttet i tillegg Imagine Micro spotlights, som også er små og diskré. Disse ble brukt for å belyse spesifikke områder som kunstverk, blomster og den fantastiske teglveggen i lokalet, samtidig som de skapte mer rom i selve restauranten.

Minimal Track-systemet, sammen med diverse armaturer og tilbehør, kommer i Prolichts 29 standardfarger. I dette prosjektet valgte vi å gå for en gjennomgående sort farge for å opprettholde et diskret uttrykk.


Rustikk sjarm

Restauranten er lokalisert i et sjarmerende kjellerlokale, noe som gir en lavere takhøyde enn tradisjonelle restaurantlokaler. Dette har vært en viktig faktor å ta hensyn til, og det har inspirert oss til å tenke kreativt og utforske nye ideer i prosjektet.

På Hyde kan gjestene forvente seg en unik spiseopplevelse i en intim og stemningsfull setting. Med fokus på matens kvalitet og en gjennomtenkt design, har vi sammen skapt et sted der hver eneste detalj er nøye gjennomtenkt for å gi en uforglemmelig og Michelin-stjerneverdig opplevelse.

Vil du vite mer om prosjektet? Snakk med Espen Sekkelsten

Pendler: In the Sun fra DCW Editions


Restaurantens midtpunkt

Midtpunktet av restauranten er pendlene In the Sun fra DCW Editions Paris. Den industrielle, men likevel svært dekorative pendelen, er strategisk plassert for å skape dynamikk og være et blikkfang som retter oppmerksomheten mot baren. Med sin evne til å gi godt lys og skape en varm atmosfære, er hensikten å presentere baren som et visuelt fengende element ved inngangen til restauranten.

Relaterte prosjekter

Liv & Røre Triaden

Di Sotto vinbar er utstyrt med Tom Dixon-stoler i lokalets VIP-område.

Di Sotto vinbar

Lounge-området hos Duckpin er avslappende og hyggelig

Duckpin