fbpx

Duckpin – Europas første kortbane bowling

Torggata har blitt Oslos utelivsmekka med en god blanding av bar- og utelivskonsepter. Her finner du også Duckpin – Europas første bar og spiseri med innendørs kortbane-bowling. Vi ble kontaktet av Monn Interiørarkitekter som ønsket bistand med lysdesign til deres spennende interiørkonsept. Til Duckpins freshe nye lokaler over to plan har vi levert både grunnbelysning og effektbelysning, i tillegg til RGBW-belysning til lokalets fasade. 

Vi har tidligere levert restaurantbelysning til flere av Resthons restauranter, deriblant Williamsburg og Grønland Boulebar & Spiseri.

Neva fra L&L Luce&Light bidrar med å fremheve byggets indre struktur.

Detalj av grunnbelysning og logo
OppdragsgiverResthon v/ Olav Thon Gruppen
År utført2021
Teamleder hos SMLLars Johan Skagemo
InteriørarkitektMonn Interiørarkitekter
InstallatørHGN Elektro AS
LysdesignMarte Risan
ProdusentBega, L&L Luce&Light, Intra Lighting, Nortronic
FotografDag Sandven
Ev av Duckpins kortbane-bowlingbaner, med belysning fra Intra Lighting

Kalis fra Intra Lighting er et produkt vi har benyttet i flere av våre prosjekter, blant annet i kontorlandskap, i butikk, og på et bibliotek. Profilen kan brukes i ethvert prosjekt og likevel gi ulik karakteristikk til lokalet eller rommet den lyser opp. Hos Duckpin gir Kalis-profilen et direkte godt lysbilde på banene, noe som er viktig når man bowler.

Trappen er belyst med RGBW LED-striper for å skape en dramatisk og mystisk effekt

RGBW LED-striper fra Nortronic montert under trappenese skaper en dramatisk effekt i trappen som leder opp til lokalets annen etasje med mer spill og moro.

Detalj av belysning

Enkle lampeholdere er benyttet som industrielle dekorelementer.

RGBW-belysning

Gjennomgående for hele prosjektet er RGBW-løsninger som åpner for fleksibilitet og stemningsskifte – både innendørs og utendørs. “RGBW”, som er en forkortelse for “rødt”, “grønt”, “blått”, og “hvitt” gir muligheten for et bredt spekter av fargemuligheter som kan tilpasses enhver anledning. Hos Duckpin har vi sørget for at belysningen skal kunne styres og justeres etter tema, tid på døgnet, høytider og merkedager.

Vil du vite mer om prosjektet? Snakk med Maren Flakne Andresen

BEGA veggkupler
Belysning til bar- og restaurantområde hos Duckpin

Veggkupler fra Bega er benyttet i restaurantområdet i andre etasje. Den sirkulære fasongen av lampen minnes om Duckpin-ballene, og glir dermed rett inn i interiøret og barkonseptet.

Hos Duckpin kan man også prøve ut arkadespill

Det er mer enn bare kortbane-bowling i Duckpin sine lokaler. Her er det både arkadespill og eget rom for karaoke.

Fasadebelysningen utenfor hos Duckpin har mulighet for fargeskifte


Fasadebelysning

Fasaden til Duckpin er godt synlig på Torggata takket være belysningsløsningen med RGBW. Lyssetting med mulighet for fargeskifte gjør at bygget fremstår mer dynamisk og området mer livlig, samtidig som den tiltrekker oppmerksomhet mot bygget. Fleksibiliteten i RGBW gjør at fasaden også kan lyssettes uten farger. Med de uendelige mulighetene, vil bygget oppleves forskjellig for hver gang en passerer. 

Fasadebelysning av Duckpin på kveldstid

Produkt: Neva RGBW fra L&L Luce&Light

Duckpin sett fra utsiden med fasadebelysning

Relaterte prosjekter

Restaurant Hyde

Liv & Røre Triaden

Di Sotto vinbar er utstyrt med Tom Dixon-stoler i lokalets VIP-område.

Di Sotto vinbar