fbpx

Norges første boulebar

Grønland Boulebar & Spiseri er Resthons nye barkonsept som huser Norges største innendørs boulebane. I tett samarbeid med Monn Interiørarkitekter har vår oppgave vært å utvikle et belysningskonsept som favner både det røffe og det atmosfæriske preget Grønland Boulebar & Spiseri skal representere. l de gamle bryggerilokalene i Grønlandsleiret er det nå etablert et kombinert spiseri, bar og spillsted for den som ønsker en hyggelig kveld i fellesskap med god stemning og sosiale aktiviteter.

Vi har tidligere bistått Resthon med restaurantbelysning til Williamsburg, et prosjekt som fikk mye oppmerksomhet for dets unike interiør- og lysdesign.

Kombinasjon av grunnbelysning og dekorative pendler fra Zero over bardisk. Over barbord langs fasaden henger Compose-pendler fra Zero som skaper stemning.

Belysning med vegglamper fra Nuura

Detalj av Miira vegglamper fra Nuura og skiltbelysning som møter deg ved inngangen.

OppdragsgiverResthon AS v/ Olav Thon Gruppen
År utført2021
Ansvarlig hos SMLMaren Flakne Andresen
InteriørarkitektMonn Interiørarkitekter
InstallatørHGN Elektro
RIENP Bygg
LysdesignMaren Flakne Andresen
ProdusentZero, TAL, Nuura, On the Spot, Vibia, Nortronic
FotografDag Sandven
Stemningsfull restaurantlokale med grunn- og dekorativ belysning

Grunnbelysning kombinert med dekorative pendler fra Zero over sittegrupper.

Vil du vite mer om prosjektet? Snakk med Maren Flakne Andresen

Belysning fra Zero over boulebanen på Grønland Boulebar

Boulebaner er belyst med Zero City i wire-løsning for å skape et industrielt preg og samtidig gi god grunnbelysning til banene.

Konseptet og løsning 

Konseptet er basert på å skape et helhetlig gjennomgående uttrykk med forskjellige soner i et stort, åpent areal hvor det skjer mye forskjellig på en og samme tid. Vi har jobbet mye med hvordan vi kan skape den riktige stemningen i de forskjellige sonene uten å avgrense arealene. På den ene siden skal det være rom for en avslappet, nedtonet stemning hvor gjester kan nyte god mat og ha en hyggelig samtale. I andre deler av lokalene finner vi arkadespill, boulebaner og dansegulv med mer aktivitet.

Løsningen baserer seg på skinner hvor spotter har forskjellige spredningsvinkler for å skape ulike dimensjoner i lysbildet. Kombinert med dette er det brukt dekorative pendler og vegglamper som spiller på lag med det maskuline interiøruttrykket. Over boulebanene har vi brukt store, industrielle pendler fra Zero som henger i wire. Disse gir god grunnbelysning og bryter opp miljøet fra skinneløsningen. Det er også benyttet en del fargede LED-striper som understreker det lekne preget ved boulebanene, barene og dansegulvet. I enkelte soner har vi brukt mer dekorative, opale lyskilder og installasjoner som bryter opp det røffe lysbildet.

Pendelbelysning over spisegrupper på Grønland Boulebar

Dekorative pendler fra Zero over utvalgte sittegrupper.

Nøkkelen til god lysetting

Vi har jobbet mye med riktig fargetemperaturer, stemningsskapende lyskilder og materialer på våre produkter som samspiller med konseptet til interiørarkitekten. Samtidig har det vært viktig å tenke gjennom hvordan disse lokalene brukes på forskjellige tider av døgnet. På dagtid skal belysningen understreke den hyggelige atmosfæren, samtidig som løsningen også skal favne det mer lekne uttrykket på kveldstid. Muligheten for stemningsskifte er nøkkelen til en god, fleksibel lyssetting. Materialbruk er av den røffere typen med mye mørke fargetoner og åpen himling som sammen skaper et industrielt preg.

Detalj av dekorativ pendel fra Zero

Produkt: Grid fra Zero

Detaljbilde av dekorative pendler i klynge over sittegruppe
Pendler over sittegrupper for en hyggelig stemning

Stemningsbelysning over sittegrupper med dekorative pendler fra skinne.

Pendler over bord og dekorative vegglamper for en hyggelig atmosfære

Chambree med skinner fra tak, pendler over bord og dekorative vegglamper for en hyggelig atmosfære.

Skinnespott og skiltbelysning med god spredning

Street art belyst av skinnespott med god spredning inn til toaletter.

Toaletter er belyst med pendler fra tak og gjenbruk av eksisterende lyskilder ved speilseksjoner

Produkt: Berrier fra TAL

Relaterte prosjekter

Restaurant Hyde

Liv & Røre Triaden

Di Sotto vinbar er utstyrt med Tom Dixon-stoler i lokalets VIP-område.

Di Sotto vinbar