fbpx

Hvorfor trenger du en lysdesigner?

Hvorfor trenger du en lysdesigner? 2560 1920 SML Lighting


Hvorfor trenger du en lysdesigner?

09. juni 2022

Har du noen gang lurt på hvorfor det er fint å ha en lysdesigner med på laget til ditt prosjekt? Eller er dette noe du kanskje ikke tenker på i det hele tatt? Våre dyktige ansatte og lysdesignere har kommet med noen gode tips til hvorfor du bør vurdere å ha med en lysdesigner allerede i planleggingsfasen.

Kreative belysningsløsninger i stue fra Intra Lighting

Her er våre grunner til hvorfor du bør investere i en lysdesigner:

  • Lysdesigneren vil sørge for en gjennomtenkt løsning hvor dine ønsker, behov og økonomi er hensyntatt.
  • Det er en stor fordel med et tverrfaglig samarbeid med arkitekt, interiørarkitekt og installatør for å skape en helhetlig og tilpasset løsning som samsvarer med arkitektur, møblering, romkvalitet, farger og materialer.
  • For å få et godt miljø er riktig belysning en viktig faktor både for det estetiske, men også svært viktig for at området eller rommet skal være godt og behagelig å oppholde seg i. Lysdesigneren vil ivareta en variasjon i lysbildet som skaper dedikerte soner i et åpent landskap eller et mer lukket areal.
  • Jo tidligere ute man er med å planlegge, jo bedre og mer spennende løsninger kan man få til. Ønsker du å legge opp til skjult belysning, skjulte kabler, eller integrere LED i møbler og vegg for en spennende lyseffekt? Da må alt dette planlegges for i en tidlig fase.
  • Det stilles ulike krav og retningslinjer til ulike prosjekter. Er det nok lys på arbeidsplassen? Er det valgt riktig armatur for å unngå blending og hodepine? Tåler armaturene skiftede værforhold som storm og regn dersom de skal stå utendørs? Det er mange ting å tenke på, men det ansvaret kan vi ta for deg.

Vi kan lys og tar ansvar for ditt prosjekt.