fbpx

Baderomsbelysning: 5 tips til å skape den perfekte atmosfæren til badet ditt

Baderomsbelysning: 5 tips til å skape den perfekte atmosfæren til badet ditt 2000 1333 SML Lighting

Skap den perfekte atmosfæren i ditt bad

20. juni 2023

Et godt utformet baderom er ikke bare et sted for personlig pleie, det er også et sted for avslapning og velvære. En viktig faktor for å skape den rette atmosfæren er baderomsbelysning. Riktig belysning kan bidra til å forbedre funksjonaliteten, estetikken og stemningen i baderommet ditt. I denne artikkelen vil vi utforske viktigheten av baderomsbelysning og gi deg nyttige tips for å oppnå den ønskede effekten.


1. Planlegg belysningen nøye

Før du velger belysning til baderommet ditt, er det viktig å planlegge nøye. Tenk på baderommets størrelse, layout og funksjonalitet. Identifiser områder som krever ekstra lys, for eksempel speilet over vasken og dusjområdet. Vurder også om du ønsker et generelt belysningssystem eller om du foretrekker å kunne justere lysstyrken og fargetemperaturen.


2. Bruk riktig belysning rundt speilet

Et av de viktigste områdene for belysning i baderommet er rundt speilet. Godt lys her er avgjørende for å utføre oppgaver som barbering eller påføring av sminke. Plasser belysningsarmaturer på begge sider av speilet, omtrent i øyehøyde, for å unngå skygger i ansiktet. En av våre leverandører, Intra Lighting, har en spennende kolleksjon av armaturer som er egnet til bruk på badet og rundt speilet.

Les også: Lysarmaturen med speil og akustiske egenskaper fra Intra Lighting

Belysning og speilarmatur i baderom


3. Vær oppmerksom på sikkerhet

Sikkerhet er en viktig faktor å vurdere når du velger baderomsbelysning. Baderommet er et fuktig miljø, så sørg for å velge lysarmaturer som er egnet for bruk i våtrom. Velg armaturer med riktig IP-klassifisering (Ingress Protection) for baderomsmiljøet. Pass også på at belysningen er riktig installert, og at det er tilstrekkelig avstand mellom lyskilder og vannkilder for å unngå fare for elektrisk støt.


4. Skap stemning med belysning

Baderommet er også et sted for avslapning, og riktig belysning kan bidra til å skape den rette stemningen. Vi anbefaler dimming på de fleste lyskilder for å tilpasse mengde lys etter behov og ønsket stemning. Indirekte og skjult belysning er en fin måte å skape en rolig og dempet atmosfære, og soneinndeling og ulike scenarier gir et fleksibelt rom som kan tilpasses behov.


5. Bruk lagdelt belysning

For å skape en balansert og funksjonell belysning, kan du vurdere å bruke flere lag. Kombinasjon av generell-, effekt- og funksjonsbelysning gir et gjennomtenkt og helhetlig resultat. Ved å kombinere forskjellige typer løsninger kan du skape en dynamisk og allsidig belysning i baderommet.

Detalj av gjennomtenkte løsninger på badet både med lys og hylle.

Prosjekt: Tors gate 5

Nattlys under servantskap er både funksjonelt og dekorativt.

Baderomsbelysning spiller en viktig rolle for å skape et funksjonelt og behagelig baderomsmiljø. Ved å planlegge nøye kan du oppnå den perfekte atmosfæren i ditt bad. Ta deg tid til å utforske ulike belysningsalternativer og velg det som passer best til dine behov og preferanser, eller spør oss. Et velbelyst baderom vil ikke bare være praktisk, men også et sted for avslapning og velvære.

Ina Helene Bjørkeng, kundeansvarlig - bolig og hytter i SML Lighting

Ina Helene Bjørkeng, Teamleder – Kontor, bolig & hytte