fbpx

Restaurant Eik

Restaurant Eik er søsterrestauranten til anerkjente Annen Etage på Hotel Continental ved Nationaltheatret, og har sin beliggenhet i Universitetsgata 11. Den siste tiden har restauranten vært stengt for oppussing, hvor interiørarkitekt Hilde Aasbø har stått bak konseptutvikling, prosjektering og styling. Til dette prosjektet ble vi kontaktet av interiørarkitekten om å levere 25 Melt-pendler og vegglamper fra Tom Dixon. Her har hun kombinert pendelsystemene for å skape sine egne klynger av lysekroner, og det er også disse lampene som er blikkfanget i restauranten, i tillegg til de rosa detaljene i interiøret.

Belysning fra Tom Dixon over spisebord hos Restaurant Eik.
Interiøret hos restaurant Eik med pendler fra Tom Dixon.
OppdragsgiverHilde Aasbø
År utført2020
InteriørarkitektHilde Aasbø AS
Ansvarlig hos SMLPia Fossum
LeverandørTom Dixon
FotografDag Sandven
Rosa interiør hos restaurant Eik.
Interiør hos restaurant Eik i Oslo.
Detaljer av Melt-lampe fra Tom Dixon.

Vil du vite mer om prosjektet? Snakk med Pia Fossum


Melt fra Tom Dixon – et fint smykke i rommet

Over flere år har Tom Dixon jobbet med forløpere innen tysk ingeniørkunst og produksjon for å utvikle disse teknikkene og produsere lamper som skaper det siste innen refleksjon og gjennomsiktighet. For Melt har de tatt vakuum-tynnfilm avsetning til et nytt nivå med halvmetalliserte overflater, noe som skaper en ekstraordinær optisk effekt som reflekterer og forsterker miljøet. Den halvspeilede effekten som ofte sees i mindre skala i solbriller eller sotede bilruter, skaper en hyperreflekterende overflatefinish når den er slått av, men forvandles til en gjennomskinnelig farge når den slås på.

Belysning fra Tom Dixon over spisebord hos Restaurant Eik.

Melt fra Tom Dixon fremstår som en kuppel med smeltet glass, et bilde av universet eller en smeltende isbre. Til dette prosjektet har interiørarkitekt Hilde Aasbø valgt å kombinere Melt-pendelen i ulike størrelser for å gi både lampene og restauranten en helt unik karakter. Denne er en unik «statement piece» som er like fint av som på.

Melt kan fås i pendler, lysekroner, vegg- og taklamper, gulvlamper og bordlamper.


Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!

Per Kristian Bjørke, portrettbilde
Kommersiell- og operativ leder

Per Kristian Bjørke

Kommersiell- og operativ leder

Per Kristian Bjørke

Utdannelse: Siviløkonom
Spisskompetanse: Merkevarebygging, markedsføring & kundereiser. Strategier og konseptutvikling for markedsføring og digitalisering.

Relaterte prosjekter

Restaurant Hyde

Liv & Røre Triaden

Di Sotto vinbar er utstyrt med Tom Dixon-stoler i lokalets VIP-område.

Di Sotto vinbar