Code Restaurant
Klassisk. Moderne. Dekorativt og fleksibelt.
Kjøkkensjef Christer Rødseth, TV-profil og kaptein på kokkelandslaget, holder vanligvis til bak grytene på erke-nordiske Vaaghals et steinkast unna. Med Code restaurant i Bjørvika i Oslo har han skapt noe helt annet: En klassisk, kontinental bistro med dype franske røtter.
Kunde | Vaaghals AS |
Installatør | Eltera Innlandet AS |
Interiørarkitekt | Kravik-Jørundland AS |
År utført | 2019 |
Ansvarlig hos SML | Fredrik Skøyum, kundeansvarlig Marte Risan, lysdesigner Kenneth Fossum, teamleder |
Fotograf | Dag Sandven |
Sammen med vår oppdragsgiver og samarbeidspartner interiørarkitektene Kravik – Jørundland var vår oppgave å levere et lyskonsept for teknisk og dekorativ belysning som matcher restaurantens slagord: «en klassisk restaurant med moderne tilsnitt».
Belysningen må både være funksjonell og skape god stemning. For å oppnå dette benyttet vi endel av våre egne leverandørers produkter og designet spesialproduserte armaturer tilpasset materialer og krav.
Hvordan jobbet vi med prosjektet?
Vi hadde et tett samarbeid helt fra starten hvor vi fikk tidlig innføring i materialer og farger. Himlingselementer som skulle fremstå som dekor måtte belyses riktig. Det var også visse utfordringer med ventilasjon og søyler. Dette ble løst på en fin måte sammen med interiørarkitektene. En annen utfordring her var mulig å få frem strøm til de spesialdesignede armaturene.
En generell utfordring med restauranter er at man ønsker en fleksibel møblering. Dette ønsket også Code. Dette får selvsagt føringer for vårt arbeid og våre løsninger. Over kjøkkenet laget vi en lysende vegg. Denne er ment som en dekorativ installasjon som skaper stemning i rommet. I tillegg er det benyttet mye indirekte og integrert belysning i møbler.
Under prosjektet har vi vært i restauranten mange ganger og hatt tett dialog med installatør og med kunden direkte. Denne gjorde at vi løste mange utfordringer- ikke bare lys-relatert- underveis. Denne samarbeidsformen ga en god flyt og god stemning i gjennomføringen av prosjektet.
Vi har vært i restauranten og finjustert belysningen flere ganger, både på dag og kveldstid. I tillegg har vi sammen med restaurantens folk gjort programmeringen av belysningen. Det gjør at de som jobber der i det daglige kan velge hvordan lyset skal oppføre seg- og gi riktig stemning.