Restaurant Eik
Restaurant Eik er søsterrestauranten til anerkjente Annen Etage på Hotel Continental ved Nationaltheatret, og har sin beliggenhet i Universitetsgata 11. Den siste tiden har restauranten vært stengt for oppussing, hvor interiørarkitekt Hilde Aasbø har stått bak konseptutvikling, prosjektering og styling. Til dette prosjektet ble vi kontaktet av interiørarkitekten om å levere 25 Melt-pendler og vegglamper fra Tom Dixon. Her har hun kombinert pendelsystemene for å skape sine egne klynger av lysekroner, og det er også disse lampene som er blikkfanget i restauranten, i tillegg til de rosa detaljene i interiøret.
Oppdragsgiver | Hilde Aasbø |
År utført | 2020 |
Interiørarkitekt | Hilde Aasbø AS |
Ansvarlig hos SML | Pia Fossum |
Leverandør | Tom Dixon |
Fotograf | Dag Sandven |
Vil du vite mer om prosjektet? Snakk med Pia Fossum
Melt fra Tom Dixon – et fint smykke i rommet
Over flere år har Tom Dixon jobbet med forløpere innen tysk ingeniørkunst og produksjon for å utvikle disse teknikkene og produsere lamper som skaper det siste innen refleksjon og gjennomsiktighet. For Melt har de tatt vakuum-tynnfilm avsetning til et nytt nivå med halvmetalliserte overflater, noe som skaper en ekstraordinær optisk effekt som reflekterer og forsterker miljøet. Den halvspeilede effekten som ofte sees i mindre skala i solbriller eller sotede bilruter, skaper en hyperreflekterende overflatefinish når den er slått av, men forvandles til en gjennomskinnelig farge når den slås på.
Melt fra Tom Dixon fremstår som en kuppel med smeltet glass, et bilde av universet eller en smeltende isbre. Til dette prosjektet har interiørarkitekt Hilde Aasbø valgt å kombinere Melt-pendelen i ulike størrelser for å gi både lampene og restauranten en helt unik karakter. Denne er en unik «statement piece» som er like fint av som på.
Melt kan fås i pendler, lysekroner, vegg- og taklamper, gulvlamper og bordlamper.