fbpx

Wood arkitektur + design

Da interiørarkitektene hos Wood arkitektur+design skulle flytte deres hovedkontor til nyere lokaler på Majorstuen, skulle det i tillegg totalrenoveres. Vi fikk i oppdrag å finne en optimal løsning med et diskret og samtidig imponerende uttrykk, der belysning og design sammen skulle skape en unik atmosfære. Resultatet skapte en ny identitet for Wood arkitektur+design, hvor belysningen er med på å understreke bedriftens estetiske visjon på en spennende måte. Belysingen er en viktig del av det totale uttrykket, og bidrar til å skape en inspirerende atmosfære, markere arbeidssoner og gi en følelse av kontrast og dybde på kontoret.

OppdragsgiverWood arkitektur+design
År utført2021
InteriørarkitektWood arkitektur+design
Ansvarlig hos SMLRicardo Vaz
LeverandørTAL, Zero, Bega, Intra Lighting, Baulmann Leuchten
FotografEinar Aslaksen


Fra plantegning til lysplan

Vi benytter plantegninger som et viktig verktøy i utarbeidelsen av en lysplan. Den skjematiske presentasjonen av rommet eller området som skal belyses brukes til å planlegge plasseringen av lyskilder, armaturer og kontrollsystemer for å oppnå ønsket belysningsresultat. Da vi fikk plantegningen av Wood arkitektur+design brukte vi det som underlag. Plantegningen gir oss et overblikk over de ulike sonene, og gjør det mulig for oss å kartlegge hvilke soner som skal belyses, og hvor mye det behøver å lyse. Samtidig må vi kunne se hvor de dekorative elementene som WOOD-skilt og dekorpendler kan henges.

Planløsning og lysplan hos Wood arkitekters kontor


Riktig belysning til ulike områder

Vi jobbet målrettet med nøye utvalgte hovedleverandører for å skape de perfekte belysningsløsningene som dekker alt fra arbeidsbord og møterom, til materialebibliotek og andre spennende områder. Vi valgte forskjellige fargetemperaturer i ulike områder basert på behovet til kunden. På denne måten skapte vi soner og kontraster i miljøet, med varierende Kelvin-verdier på 2700K, 3000K og 4000K.

Vil du vite mer om prosjektet? Snakk med Ricardo Vaz

Vegglampe: Grid fra Zero

Relaterte prosjekter

Belysning til House of Krohns nye arkitektkontor

House of Krohn

Strømmen Storsenter

Triaden Storsenter