fbpx

Operahuset i Oslo
En lysende skulptur i bybildet

SML Lighting fikk i 2005 belysningskontrakten for Oslo Opera og Ballett i Bjørvika. Tre år senere ble bygget innviet, og SML Lighting kunne høste gode ord og prestisjetung pris for sine lysløsninger. Jobben ved Oslo Opera og Ballett ble en tydelig bekreftelse på at SML Lighting kan lys!

Det ble totalt levert mer enn 12. 000 armaturer til Oslo Opera og Ballett. 70 var nyutviklede armaturtyper for lysrør og metallhalogen, 18 nyutviklede armaturtyper for LED og 50. 000 LED-punkter ble levert ute og inne.

Fikk mye ros
I 2009 fikk Oslo Opera og Ballett, Operahuset, Norsk Lyspris for den beste innendørsbelysningen.  SML Lighting fikk mye ros for sine løsninger. Juryen sa blant annet dette i sin begrunnelse:

  • Det helhetlige samspillet mellom lys og arkitektur løfter bygget og gjør det til en skulptur i bybildet. Materialvalg, teksturer og farger fremheves ytterligere ved hjelp av lys. Totalt sett er belysningen av ett av Norges gjennom tidene mest komplekse bygg meget godt gjennomført.

Helhetlig ramme
Juryen for Norsk Lyspris påpeker at samspillet mellom lys og arkitektur skaper en helhetlig ramme. Belysningen bidrar til å tydeliggjøre og fremheve interiøret og eksteriørets spennende formspråk og byggets funksjoner. Juryen er imponert over hvor godt lyset er integrert i arkitekturen.

  • Vi er meget godt fornøyd med resultatet og alle jobbet hardt over lang tid for at vi skulle lykkes, sier daglig leder i SML Lighting, Tore Nistad.

SML Lighting har arrangert en rekke omvisninger for sine kunder på Oslo Opera og Ballett. Skulle du også være interessert, så kontakt Tore Nistad.

Belysning på Operahuset i Oslo
Belysning på Operahuset i Oslo
Belysning på Operahuset i Oslo
Belysning i trapp på Operahuset i Oslo
Belysning på Operahuset i Oslo
Belysning på Operahuset i Oslo


Kontaktpersoner

Tore Nistad, utviklings- og kontraktsansvarlig i SML Lighting
Prosjekt- og salgsleder

Tore Nistad

Prosjekt- og salgsleder

Tore Nistad

Utdannelse: Elektroingeniør. Godkjent belysningsplanlegger.
Segment: Kontor- og forretningsbygg. Offentlige bygg. Utendørsbelysning

Relaterte prosjekter

Sunnmøre Museum

Belysning på kunst i galleri

Fineart Oslo

Munchmuseet fasade

Munchmuseet