fbpx

Stilrene fellesområder i Bjørvikas kontorhotell DEG16

Da høyblokken på 17 etasjer i Dronning Eufemias gate 16 skulle totalrenoveres, ble dette et omfattende prosjekt med mange involverte fagpersoner. SML Lighting kom tidlig på banen som lysdesigner og jobbet parallelt med flere prosjekter i bygget, deriblant Stor-Oslo Eiendoms hovedkontor

Denne gangen var oppdraget å utvikle og levere et lyskonsept til kontorbyggets møtesenter og personalgarderober. Maskulint uttrykk og mesh-himlinger, treverk og mørke kontraster er gjennomgående i kontorbygget. Disse elementene tok vi med oss i utviklingen av alle lyskonsepter for å få til det magiske samspillet mellom belysning og interiør.

Belysning over garderobeskap i kontorhotellet hos Braathen Eiendom.
Oppdragsgiver Braathen Eiendom
År utført 2021
Teamleder Ricardo Vaz
Interiørarkitekt        Zinc arkitekter, DARK arkitekter
Installatør Bravida Norge
RIE Norconsult
Entreprenør Vedal
Lysdesign Vilde Halvorsen Skilbred
Produsenter LED Luks, TAL, Intra Lighting, Hadeland Glassverk, Nortronic
Fotograf Dag Sandven
Belysning mellom spilevegg.

Vertikale LED-striper imellom spilevegg for å heve rommets høyde visuelt.

Inngang til garderobe med spennende LED-striper i spilevegg.

Garderober

Konsept og ønske 

Treningsrommet og garderobene i Dronnings Eufemias gate 16 er forbeholdt ansatte i bygget. Til tross for at dette er soner som ikke blir brukt eller er synlig for alle, var disse sonene en prioritet i prosjekteringen. Formålet er å skape en arbeidsplass hvor de ansatte trives og liker å komme til, med fasiliteter som bidrar til denne trivselen. 

Oppdragsgiveren ønsket en moderne og eksklusiv garderobe til disposisjon for alle ansatte. Vi hadde dermed stor fokus på detaljer med sømløs integrering av belysning og teknikk for å øke romfølelsen, og sørge for at belysningen både er funksjonell og stemningsfullt. I tillegg er det maskuline uttrykket fra byggets generelle interiørkonsept overført videre til garderobene i underetasjen. 

Detaljbilde av LED mellom garderobeskap.
ILO Modular fra LED Luks gir det ønskede røffe utrykket i himling.

Produkt: ILO Modular fra LED Luks

Løsningen med innfelte downlights i “mesh”-himlinger ble videreført fra møtesenteret til garderoben, for å bevare den røffe stilen som går igjen i kontorbygget. I områder med en åpen himling, har vi benyttet utenpåliggende downlights.

Retningsførende belysning i korridorer.

I korridorene benyttes ILO fra LED Luks og lineære profiler med opal avdekning mellom himlingsplatene. Profilene er strukket godt ut for å gi lys mot de vertikale flatene, i tillegg til at det er visuelt retningsførende.

Garderobene er godt belyst med produkter fra TAL.

Utenpåliggende downlights fra TAL ble brukt i kombinasjon med vertikale LED-striper mellom garderobeskap.

Grunnbelysning i treningsrom.

Vil du vite mer om prosjektet? Snakk med Ricardo Vaz

Glasspendler fra Hadeland Glassverk over møtebord.

Grunnbelysningen over møtebord ble valgt i forhold til utforming av rommets funksjon med riktig optikk som reduserer blending og gir et homogent lys.


Møtesenter

Vi jobbet tett med Braathen Eiendom, Zinc arkitekter og Dark arkitekter for å skreddersy løsninger i tråd med interiørkonseptet. Valg av produkter og materialer var gjennomtenkt og nøye planlagt for å gi alle møterom en moderne og lun stemning, samtidig som belysningen er av høy funksjonalitet.

Belysning over møtebord og trapper ble utarbeidet i samarbeid med Hadeland Glassverk for å få til den spesielle utformingen av glasskuler i forskjellige størrelser og designuttrykk.

Over trappene henger det spesialtilpasset glasspendler fra Hadeland Glassverk.
Belysningen i møtesenteret gir spenning og spill i alle rom.

Bevisst valg av skinner og spotter på hver sin side mot ytterkanten av tak for å få til en «wallwasher»-effekt mot spilevegg.

Relaterte prosjekter

Generell grunnbelysning hos kontorlokalet til Huseierne.

Huseiernes Landsforbund

Belysning i kaffe- og loungeområdet hos Höegh Eiendom sine kontorer på Parkkvartalet i Oslo.

Parkkvartalet – Höegh Eiendom og fellesområder

DEG8 i Bjørvika