fbpx

House of Krohn

Changing the way design meets people.

House of Krohn huser flere bedrifter innen interiør, design, mote, markedsføring og gastronomi. Med en visjon om et felles samlingspunkt for ulike bransjer var «fleksibilitet» et viktig stikkord i prosjekteringsfasen. Oppgaven vi fikk var et godt utarbeidet konsept fra Krohnark. Målet var å tilpasse oss dette på best mulig måte, innenfor rammene av det konseptuelle uttrykket, de nødvendige tekniske spesifikasjonene og kostnadsrammene som lå til grunn.

OppdragsgiverKrohnark
År utført2023
Ansvarlig hos SMLMaren Flakne Andresen
LysdesignerSML Lighting v/ Espen Sekkelsten
InteriørarkitektKrohnark
RIENeteland AS på vegne av Ragde Eiendom
InstallatørLysmester’n AS
ProdukterProlicht (Oiko Pro IN), Intra Lighting (Kyra), LED Luks (Ora), BEGA (Sphere), Tom Dixon (Melt + møbler (Fat, Cork))
FotografDag Sandven

Fleksible belysningsløsninger til ulike formål

Muligheter og fleksibilitet var viktig, da lokalene skal fungere som et samlingspunkt for en rekke aktiviteter, inkludert større og mindre arrangementer, foredrag, et møteromssenter, showroom, kafé, kontorer, materialrom og tegnesaler. Disse lokalene skal imøtekomme behovene til alle de ansatte som jobber der til daglig. For å oppnå et funksjonelt og optimalt resultat, valgte vi å bruke skinner og spotter med høykvalitets optikk/avblending i gangområder og sosiale soner.

I materialrommet har vi valgt å bruke store nedpendlede armaturer med full kontroll over dimming og fargetemperatur. Dette gir interiørarkitekter muligheten til å se og vurdere hvordan materialer ser ut under ulike lysforhold og -settinger.

Spotter fra Prolicht ble benyttet som kunstbelysning for å lyse opp et maleri

Spotlys fra Prolicht er ideelle for å belyse kunstverk takket være deres presisjon og justerbarhet.

Materialrom hos House of Krohn

Belysningen i materialrommet gir interiørarkitektene full kontroll, slik at de kan se materialene og fargene på best mulig måte.

Produkt: Oiko Pro IN fra Prolicht

Lysdesign for produktivitet på arbeidsplassen

Kontorlokalene er store, lyse rom med mye dagslys, og belysningen reflekterer dette med å være lett, men fokusert for effektivt arbeid. Her har vi benyttet nedpendlende armaturer med nedlys som er tilpasset de ulike arbeidsplassene. Disse armaturene har god optikk og er lakkert i samme farge som taket for å gli sømløst inn i omgivelsene.

Lokalene er et flott eksempel på bruken av den funksjonelle belysningen i god harmoni med effekt- og dekorativ belysning.

Les også: Våre tips til smart og effektiv kontorbelysning

Vil du vite mer om prosjektet? Snakk med Espen Sekkelsten

Møteområdet består av belysning og møbler fra Tom Dixon.

Speakers Corner

Møteromssenteret på House of Krohn er designet med en dempet og intim atmosfære. Dette området er designet som et flerbruksområde med fokus på å skape både funksjonalitet og en tiltalende miljø som man ønsker å oppholde seg i. Rommet utstråler en spennende atmosfære, prydet av fortryllende Melt-lamper, stilfulle Cork-bord og komfortable Fat-stoler fra Tom Dixon. Et sted der design og stemning forenes.

Pendler fra Tom Dixon som gir stilfull belysning.

Produkt: Melt Mini fra Tom Dixon

Detaljer av Tom Dixons Fat-stoler og Cork-bord.

Produkt: Cork-bord og Fat-stoler fra Tom Dixon

Melt vegglamper har blitt brukt for å passe inn med resten av interiøret.

Produkt: Melt vegglampe fra Tom Dixon

Baderomsbelysning med LED-lys i himling

I 2018 utarbeidet vi en langsiktig strategi for hvordan vi skulle utvikle Krohnark videre. Vi har alltid hatt et ønske om å være mer enn et interiørarkitektfirma, og for å få til det måtte vi ned på gateplan, og skape et eget «Krohn-hus».

– Krohnark

Relaterte prosjekter

Wood arkitektur+design

LED-stripe vertikalt og horisontalt over vask for å få et spennende uttrykk i tillegg til godt lys ved speil i damegarderoben.

Kontorhotell i Bjørvika

Generell grunnbelysning hos kontorlokalet til Huseierne.

Huseiernes Landsforbund