fbpx

Oppgradering av fellesområder i Forskningsparken

Fig. 1: «Hjertet» av Forskningsparken er denne tribunen, som skal benyttes til arbeid og fest, og som er det første du møter etter resepsjonen. Høyt på veggen sitter spotter fra Intra Lighting, og gulv- og bordlampene er fra Zero. 
Prosjektinfo
OppdragsgiverForskningsparken
Installatør
Hako Elektro AS
InteriørarkitektMad Oslo
Kundeansvarlig  SML Lars Skagemo
LysdesignerMarte Risan
ProdukterIntra, Zero
FotografDag Randen

Vi fikk en forespørsel av Mad Arkitekter om å komme med forslag til belysning, som sammen med nytt interiør, skulle gi noen av fellesområdene i Forskningsparken et løft.

Våre fokusområder var den store «glassgaten» midt i bygget. Her er det seks «åpne» etasjer opp til taket, med trapper og heiser til de andre etasjene. Innenfor hovedinngangen er resepsjonen, og videre kan man gå ned en etasje til «glassgaten». Det er bygd en ny tribune med trapper og sitteplasser som leder ned fra resepsjonen, som representerer «hjertet» i bygget. 

Siden det er veldig høyt opp til taket, har vi belyst glassgaten fra skinner montert i veggen på begge sider. I tillegg er det dekorativ belysning i form av bord- og gulvlamper som skaper soner og stemning lokalt der man sitter i «hjertet» av bygget.

I tillegg har vi gjort en oppgradering av kantinen, som tidligere hadde en noe ensformig belysning. Det var mange begrensninger her, men vi lot ny belysning være med å definere de nye sonene i kantinen slik at det ble et helhetlig løft. 

Innenfor kantinen er det er en lounge, møterom og et konferanserom hvor vi leverte både funksjonell og dekorativ belysning. Konferanserommet skulle være en forlengelse av loungen slik at rommet også kunne benyttes til for eksempel middag. Dette løste vi med en kombinasjon av en jevn, funksjonell møteroms-belysning blandet med enkle punkter for å skape en lunere stemning med større kontraster.

I tillegg til disse områdene har Forskningsparken et atrium de kaller for «A0». Dette var et område de hadde ønske om å ta i bruk mer. Her var det som i glassgaten høyt opp til taket, med takvinduer som slipper inn mye dagslys, men som virker veldig mørkt på kvelden. Området består av lounge-møbler og en scene.

Her skapte vi en visuell himling ved bruk av lamper spent i wire tvers over, samtidig som det fortsatt virker åpent og vi får god nytte av dagslyset når det er tilstede. I tillegg ble det montert strømskinner med spotlights langs vegg ved 4/5.etasje. Forskningsparken har egne klatrere som står for vedlikehold av diverse utstyr som er montert høyt oppe, ettersom det er vanskelig å få inn lift i lokalet.  

Vi i SML Lighting er veldig godt fornøyd med gjennomføringen av dette prosjektet og vil spesielt takke våre samarbeidspartnere Mad Arkitekter og Hako Elektro AS.

Bob gulvlampe fra Zero i stuemiljø
Fig. 2: Loungen skulle være mørk, noe som ble en stor kontrast til den lysere kantinen. Vi måtte opprettholde et høyt lysnivå, men samtidig skape en lunere stemning i dette rommet. Vi gjorde dette med spotlights fra Intra som skaper større kontraster og flere dekorative lamper fra Zero.


Vil du vite mer om dette prosjektet?
Snakk med Lars Skagemo

Belysning i Forskningsparkens fellesområder
Fig. 3: «Hjertet» av Forskningsparken er denne tribunen, som skal benyttes til arbeid og fest, og som er det første du møter etter resepsjonen. Høyt på veggen sitter spotter fra Intra Lighting, og gulv- og bordlampene er fra Zero. 
Belysning i Forskningsparkens fellesområder
Fig. 4: På grunn av takhøyden måtte vi finne på løsninger sammen med de andre fagene i prosjektet. Her henger Biba pendel fra Intra i en ramme som ble montert ut fra veggen i sammen form som resepsjonsdisken. 
Takbelysning i møtrom
Fig. 5: Hotel Bristol fra Rozenkrantz gate med Lyss mini og Trevi fra Luce & Light
Fig. 5: Forskningsplassen er full av flerfunksjonelle soner. Man oppfordres til å bruke alle deler av lokalet til jobbing, lunsj, møter osv. Derfor er det viktig at man dekker alle behov og trigger kreativiteten til de som bruker lokalene. Her ser vi spotter og teknisk belysning fra Intra Lighting og pendler fra Zero. 
Bob gulvlampe fra Zero i stuemiljø
Fig. 6: Loungen skulle være mørk, noe som ble en stor kontrast til den lysere kantinen. Vi måtte opprettholde et høyt lysnivå, men samtidig skape en lunere stemning i dette rommet. Vi gjorde dette med spotlights fra Intra som skaper større kontraster og flere dekorative lamper fra Zero. 


Kontaktpersoner

Lars Skagemo, kundeansvarlig - hotell, restaurant og kjøpesenter i SML Lighting
Teamleder - Restaurant, hotell og kjøpesenter

Lars Skagemo

Marte Risan, lysdesigner i SML Lighting
Lysdesigner

Marte Risan

Kenneth Fossum, operativ leder i SML Lighting
Daglig leder

Kenneth Fossum

Teamleder - Restaurant, hotell og kjøpesenter

Lars Skagemo

Utdannelse: Høgskolen i Buskerud, lysdesigner (BA)

Lysdesigner

Marte Risan

Utdannelse: Lysdesigner (BA) fra Høyskolen i Buskerud
Segment: Kontor- og forretningsbygg. Hotell og restaurant
Spisskompetanse: Hotell og kjøpesenter

Daglig leder

Kenneth Fossum

Utdannelse: BI/NMH Oslo – BA Markedsføringsledelse
Segment: Kontor- og forretningsbygg. Hotell og restaurant. Bolig og hytter

Relaterte prosjekter

Belysning til House of Krohns nye arkitektkontor

House of Krohn

Strømmen Storsenter

Triaden Storsenter