fbpx

Nå kan du oppleve Occhio-belysning i Occhio store by SML

Nå kan du oppleve Occhio-belysning i Occhio store by SML 2100 1400 SML Lighting


Nå kan du oppleve Occhio-belysning i Occhio store by SML

SML Lighting har åpnet et helt nytt showroom dedikert til Occhio lysdesign. Besøk Occhio store by SML på Skøyen i Oslo for en totalopplevelse av de ettertraktede lampene.

I september 2023 åpnet SML Lighting Norges første Occhio-showroom; en 160 kvadratmeter stor skattkiste for den belysnings- og interiørinteresserte. I Occhio store by SML kan du se og oppleve Occhio-belysningsløsninger som selges av SML Lighting til både private og profesjonelle prosjekter. Occhio store ligger sentralt plassert i Drammensveien 126 på Skøyen.

I 25 år har det tyske lysdesignselskapet bemerket seg i Europa med sine innovative belysningsløsninger av ypperste kvalitet. Takpendler, spotter, gulv- og bordlamper, svevende sirkler, industrielle pendler, organiske former; her finnes det noe for offentlige, private eller bedriftsprosjekter i alt fra restaurant, hotell, arrangementslokale, bolig – og alt imellom.

Søknene Fossum, daglig leder i SML Lighting og butikksjef i Occhio store by SML

Kenneth Fossum, daglig leder i SML Lighting, og Pia Fossum, butikksjef i Occhio store by SML.

Lokaler i Thune Eureka

Ansvarlig av Occhio store, Pia Elisabeth Hellesjø Fossum, har selv jobbet med merkevaren i nesten seks år. Som datter av Svein Fossum, gründer av familieselskapet, stod belysning sentralt i oppveksten. Pias bror Kenneth Fossum startet opp Oslo-kontoret for rundt 15 år siden. Men belysningsbransjen – dit skulle ikke Pia.

– Jeg ville gå min helt egen vei. En utdanning i økonomi og administrasjon, karriere i event-og servicebransjen og mye reisevirksomhet senere, begynte jeg allikevel å revurdere. Kanskje jeg skulle gi det en sjanse, sier Pia.

Hun begynte å jobbe i firmaet i 2018, og ble umiddelbart involvert med Occhio. Broren Kenneth, som er daglig leder av SML, har selv flere års erfaring med Occhio.

– I SML etterstreber vi alltid å representere våre merkevarer på best mulig måte. Vi er svært fornøyde med vårt tette samarbeid med Occhio, og en del av deres strategi er å åpne egne butikker med partnerne sine. Occhio store by SML har derfor ligget i kortene i mange år, og da vi kom over Thune Eureka var saken klar, sier han.

Skyhøy lyskvalitet i stilrene armaturer

Pia mener Occhio er en spennende merkevare med integritet i alt de gjør.

– De har kvalitet i alle ledd, fra design og det estetiske, til systemene og funksjonaliteten. Selskapet har alltid hatt et sterkt konsept gjennom hele utviklingen deres. Menneskene er helproffe, og har bygget opp en unik og varm kultur som de har klart å bevare til tross for selskapsveksten, forteller hun.

Portrettbilde av Pia foran Occhio produktsortiment på Occhio store by SML
Occhio-produktene kan sensorstyres ved å bevege hånden under lampen

Selskapets historie er en tidslinje av den teknologiske utviklingen i lysbransjen. Fra fleksible lyseffekter og LED-satsing, til avansert berøringsfri håndstyring, til helhetlig lysdesign. Occhios dedikasjon til teknologisk innovasjon manifesterer deres motto om at «lys er evolusjon», og at kontinuerlig utvikling er en forutsetning for å eksistere.

Kort sagt er det svært avansert teknologi, høy lyskvalitet og funksjonalitet som er pakket inn i de slanke silhuettene.

– Occhio utvikler og produserer også sine egne styringssystemer, og produkter der du kan bytte ut enkeltdeler og -komponenter fremfor å erstatte hele armaturen. Da de byttet fra halogenpærer til LED sørget de for at disse kunne byttes i samme armatur. Det gir mye lengre levetid på produktet, sier Pia.

Occhio-opplevelsen

Designen skal allikevel ikke bare tilføre wow-faktor til rommet som skulpturer. Den skal være morsom å bruke.

– Å bruke belysningen skal være intuitiv for alle – og ikke minst gøy! Dette ligger i den visjonen Occhio kaller Joy of Use. La funksjoner som berøringsfri håndstyring bli en del av hverdagen, og lek deg med mulighetene innen fargetemperatur, styrke og lysretning. Det er rom for kreativitet der du skal kunne lage sin egen personlige lysdesign. En design som både møter belysningsbehovene og skaper riktig atmosfære til enhver tid. Occhio må rett og slett oppleves, sier hun.

Molteni&C møbel- og kjøkken i samme butikk

Det er ikke kun belysning du finner i lokalene. Sammen med lampene står møbler fra den anerkjente italienske produsenten Molteni&C utstilt. Disse møblene kan også kjøpes.

Går du gjennom Occhio store kommer du til et separat område i samme lokale. Dette er SML Studio. Her finnes arbeidsplasser, møterom og showroom med produkter fra Kevin Reilly Lighting og Chevron Parquet, som SML leverer.

– Vi hadde lenge ønsket å skape en ny arena for unike kundeopplevelser og inspirasjon, og SML Studio lå på tegnebrettet lenge. I både Occhio store og SML Studio ønsker vi å vise hvordan kvalitetsprodukter innen belysning og interiør kan forenes for å gi en harmonisk totalopplevelse i et rom. Det samsvarer med vår visjon om å skape stemning, sier Kenneth.

– Vi gleder oss til å ønske enda flere gjester velkommen til å oppleve kvalitetsproduktene og stemningen i våre nye lokaler, og hjelpe dem med å finne de beste løsningene til prosjektene deres, sier Pia.

Occhio store og SML Studio ligger i Thune Eureka, Drammensveien 126, på Skøyen.

Kjøkken fra Molteni&C

Dette er Occhio

Lysdesignfirmaet Occhio ble grunnlagt av Axel Meise i Tyskland i 1999. Gjennom årene har det prisbelønnede selskapet og familiebedriften bemerket seg internasjonalt for sine innovative og stilrene design og smarte belysningsløsninger. Belysningen deres er også anerkjent for å være intuitiv og spennende å bruke, gi høy lyskvalitet, og reflektere de nyeste teknologiske innovasjonene.

Portrettbilde av Kenneth Fossum

Kenneth Fossum

Daglig leder, SML Lighting
kenneth@smllighting.no
+47 404 61 900

Portrettbilde av Pia Fossum, butikksjef Occhio store by SML

Pia Fossum

Store Manager, Occhio store by SML
pia@occhiobysml.no
+47 932 30 884

Portrettbilde av Jannicke Elverhaug, Sales & Brand Manager, Molteni&C

Jannicke Elverhaug

Sales & Brand Manager, Molteni&C
jannicke@smlstudio.no
+47 904 99 929