fbpx

Nye kontorlokaler på Ensjø i Oslo – Et møte mellom råbygg og dagens standard

Kontorlokalene er preget av en industriell stil med åpen himling og betonggulv. Grønne planter og forskjellige sosiale soner myker opp uttrykket. Lamper er holdt i en stram stil med sort finish, rette linjer og god avskjerming. Produkt: Vibia – North, Lampegras – no214, OTS – Dingo
Lampe i lesehjørne i kontorlokale på Ensjø i Oslo
Stillesone på multirommet med leselampen Sento fra Occhio.
ProsjektnavnGladengveien 3B – G3B
OppdragsgiverOdin Gruppen AS
Installatør
Akershus Elektro AS v: Fred I. Ekre
ArkOdin Gruppen AS v: Peter Pontecorvo
Kundeansvarlig SMLRicardo Vaz
LysdesignerIda Hågensen
LeverandørerLedLuks, Intra Lighting, Tal, Occhio, OTS, Lampegras, Vibia
FotografDag Sandven

Da Odin Gruppen skulle bytte lokaler høsten 2019/våren 2020, ble vi i SML kontaktet for å bistå med lysdesign. Arkitekten Peter Pontecorvo i Odin stod selv for planlegging og interiør og vi har hatt et tett samarbeid for å flette inn godt lysdesign som underbygger de forskjellige rommene og sonene sin funksjon.

Da lokalene ble overtatt, bar de preg av 90-tallets «top of the line» med modulvegger og prefabrikkerte skillevegger. En blanding av tung mahogni og MDF måtte byttes ut med renere flater, bedre romløsninger og til sammen utgjøre et kreativt arbeidsrom.

Bygningen er fra 1950 tallet med helstøpte vegger og dekker. Det industrielle preget hadde blitt gjemt bak T-profiler og utforinger. Det ble bestemt at møte mellom råbygget og dagens standard ville gi et godt estetisk og mer tidløst preg.

Arkitekten vektla hvordan den moderne arkitekt / ingeniør jobber i dag. Forsøket med å gjenoppfinne åpent kontorlandskap har resultert i mindre åpne soner med plass til maks 4 personer. Selv om den totale romstørrelsen normalt ville gitt rom for flere.

Arbeidsbelysningen er holdt diskret, men funksjonell med rene linjer. Arbeidssonen er delt opp av en korkvegg, som også huser alle datamaskinene som gir arbeidsbordene er renere og ledningsfritt utseende.

Det er flere samarbeids- og møterom, i hver sin stil. i tillegg er det etablert en liten kafe som de ansatte møtes på samlet i lunsjen. Fargene er holdt mørke og lune, og plasseringen av lamper og belysning er nøye planlagt for å underbygge denne følelsen, men samtidig gi arbeidslys og stemningslys der det trengs.

I foajeen er det avsatt areal til utstilling av arkitekturmodeller og sykkelparkering. Her er en av veggene og hele taket spilekledd, og lyset er integrert i både tak og vegg.

Planter og innemiljø er også viktig og det er flere mindre trær og større busker rundt om i lokalene.

Planløsningene, sammen med materialvalg og lyssetting har skapt et moderne og romslig areal.


Vil du vite mer om dette prosjektet?
Snakk med Ricardo Vaz

Belysning i møtrom
Dawn fra Intra Lighting lyser opp møtebordet. Lampene har en matt sort finish
Kontorbelysning
I den spilekledte foajeen er noen av spilene byttet ut med ledlister. Lyset rammer inn inngangsdøren og leder deg inn.
Kafeen er samlingspunktet for de ansatte og er en fleksibel sone for hverdag og fest. Små kafebord lyses opp av vegglamper fra Lampegras mens spotter fra taket tar seg av belysning av bildeveggen.
Den slanke og nesten usynlige Vitka fra Intra Lighting gir godt arbeidslys mot bord uten å skygge for planteveggen bak.
Kontorbelysning
Belysningen i arbeidssonen er holdt enkel med lineære profiler over bord, og skinnespotter for lys mot vertikale flater og mer dynamikk. Produkt: Intra – Gyon, OTS – Dingo
Kontorbelysning
I multirommet strekker arbeidsbordet seg langs hele veggen som er dekket av en korktavle. Døren kan lukkes og rommet blir dermed et stillerom for kreativt samarbeid og tenking. Lyset er enkelt og funksjonelt med mulighet for ro. Produkt: Intra – Gyon, Occhio – Sento.


Kontaktpersoner

Ricardo Vaz, kundeansvarlig - kontor og forretningsbygg i SML Lighting
Kundeansvarlig - Kontor og forretningsbygg

Ricardo Vaz

Kundeansvarlig - Kontor og forretningsbygg

Ricardo Vaz

Utdannelse: Elektriker
Segment: Kontor- og forretningsbygg
Spisskompetanse: Kontor

Relaterte prosjekter

Belysning til House of Krohns nye arkitektkontor

House of Krohn

Strømmen Storsenter

Triaden Storsenter