fbpx

Enebolig med stor takhøyde på Hellerud i Oslo

Midtveis i prosjektet fikk huset sitt navn: «Stairway to Heaven». Øverst i trappeløpet er det plassert et vindu – og av og til skinner solen inn slik at man kan bli blendet når man kommer inn av døren. Det er en god kvalitet. Men først og fremst er vinduet plassert der med tanke på å dra folk inn i huset. Mennesker ledes alltid mot lyset.

Prosjektinfo
Kunde/prosjektnavnEnebolig, Hellerud i Oslo
År utført2016
OppdragsgiverLars Grorud og Marianne Sletten
ArkitektWOOD arkitektur+design
Produktleverandører
TAL, Moooi, Vibia
Ansvarlig hos SMLIna Helene Bjørkeng

Byggherrens brief til arkitekten, WOOD arkitektur + design, var at de ønsket et hus med inne-ute tilknytning samt at kjøkkenet er husets kjerne. Et sosialt og åpent hus.

Løsningen

Forbindelsene mellom rommene er åpne. Dermed kan man trekke seg tilbake, men likevel ha kontakt med de andre i huset. Det er en fin kvalitet. Fra stuen kan blikket fare tvers gjennom hele huset, videre ut av vinduene på motsatt side, og lande på Holmenkollbakken på den andre siden av Oslogryta.

Huset er planlagt slik at det er utsikt fra alle sosiale soner i ulike retninger. Siktlinjene går både horisontalt og vertikalt. På kjøkkenet er det 6,3 meter under mønet. Inngangspartiet ligger en halv etasje lavere, så her strekker høyden seg til oppunder åtte. Her ønsket man ingen kompromisser. Takhøyden og måten taket er laget på skaper et særegent preg og er en viktig del av designet. Den gode takhøyden gjør at rommene føles mye større enn de i virkeligheten er.

Taklampe i enebolig på Hellerud

Raimond fra Moooi

Enda mer iøynefallende er kanskje vinduene på husets ene gavlvegg, den som vender mot utsikten. De fem glassfeltene har ulik størrelse, ulik form, og layouten virker fri. Det er en flott kvalitet med disse vinduene. Ute kommer inn og det er fantastisk å følge alle årstidene gjennom denne relativt åpne fasaden.

SML Lighting ble valgt til som belysningsleverandør. Vår oppgave var å fremme alle kvalitetene til huset. Lampene skal komplettere designet.

Lars Grorud og Marianne Sletten som eier huset og var vår oppdragsgiver sier:

“Lyset i huset er fantastisk og spesielt effektfullt på kveldene når mørket faller på. Rolig og varm belysning skaper en veldig god atmosfære. Vi er spesielt fornøyd med Wireflow-lampene over kjøkkenet og i stuen oppe og Moii-lampene i hallen, som skaper et veldig kult uttrykk i husets inngang. Disse lampene ser man også fra hele kjøkkenetasjen.”

Takbelysning

Wireflow pendel fra Vibia.

Belysning i enebolig på Hellerud

Spina black/gold fra TAL i himling (3 x 3), Wireflow pendel fra Vibia over kjøkkenøy, LED-stripe i overkant av vindusbrett over kjøkkenbenk.


Kontaktpersoner

Kenneth Fossum, operativ leder i SML Lighting
Daglig leder

Kenneth Fossum

Daglig leder

Kenneth Fossum

Utdannelse: BI/NMH Oslo – BA Markedsføringsledelse
Segment: Kontor- og forretningsbygg. Hotell og restaurant. Bolig og hytter

Relaterte prosjekter

Eventyrveien 38

Stuen er nøye innredet med en tidløs og sofistikert design som oser av luksus og kvalitet

Tors gate 5

Eksklusivt uttrykk i hytte på Trysil med belysning fra Tom Dixon i sentrum

Hytte på Trysil