fbpx

Nå er det på tide å velge LED-lys med kvalitet

Nå er det på tide å velge LED-lys med kvalitet 1170 574 SML Lighting

28.03.2019

Nå er det på tide å velge LED-lys med kvalitet.

Hverken glødelamper eller lysrør er i nærheten av å ha samme kvalitet som ekte sollys. Den store forskjellen er sollysets heldekkende fargespekter som siden tidenes morgen har utviklet planter, dyr og mennesker.

I dag finnes det et nytt og naturlig lys av en LED-type som heter SunLike ™ fra Seoul Semiconductor og Toshiba. For SML Lightings armaturprogram for kontor, skole, omsorg og butikk, kan du velge førsteklasses integrerte LED-moduler med SunLike ™ fra LED Luks.

Den store nyheten er å kunne velge lysets innhold gjennom sammensetningen av forskjellige bølgelengder. Hver bølgelengde måles i nanometer (nm) og oppfattes som en farge. Dette må ikke forveksles med begrepet fargetemperatur i kelvin (K). Fargetemperaturen velger man som man ønsker; varm hvit, hvit eller kald hvit. 

SunLike ™

LED-lys finnes både i god og dårlig kvalitet. Det aller nyeste LED-lyset SunLike ™ øker nivået ytterligere gjennom sitt sollignende fargespekter. I løpet av sitt første år på verdensmarkedet (2018), ble SunLike ™ tildelt en rekke internasjonale priser, blant annet i Paris, Bregenz og London. 

Det handler om ny vitenskap og teknologi, f.eks. en nesten perfekt fargegjengivelse av lys til  mennesker og gjenstander.  SunLike ™ lyset er blant annet beskrevet i Lighting Research & Technology og i New York Times som et gjennombrudd. Som et aksentlys i detaljhandel, utstillinger og muséer, gir SunLike ™ et attraktivt lys med tydelige kontraster for ulike materialer og overflatestrukturer av metaller, tekstiler og naturlige materialer som tre og stein. 

I arbeidslivet og for studenter er kvalitetslys som SunLike ™ spesielt viktig gjennom vår mørke årstid. SunLikes ™ heldekkende spekter av bølgelengder, fra langbølget rød til kortbølget fiolett, gjør det lettere å se og lese godt. Samtidig som læring og aktivitet  påvirkes positivt i løpet av dagen, er avslapning og hvile og en god natts søvn viktige. 

Med SunLike ™ blir et uønsket energioverskudd fra blått lys som erstattes av det langbølgeformede fiolette lyset. Dette lyset ligner på det spekteret som det ettertraktede sollyset skjemmer oss bort med. Og som gir oss en god natts søvn. Kortbølgelyset stimulerer oss i løpet av dagen, mens det langbølgede lyset er avstressende og fremmer hvile og søvn. 

En kompetent lysplanlegging er i dag enda viktigere for synet, jobben og trivsel. 

Ta kontakt med SML Lighting for mer informasjon.

Takk til Annell Ljus och Form AB, for underlag til artikkelen.


Kontaktpersoner

Per Kristian Bjørke, portrettbilde
Kommersiell- og operativ leder

Per Kristian Bjørke

Kommersiell- og operativ leder

Per Kristian Bjørke

Utdannelse: Siviløkonom
Spisskompetanse: Merkevarebygging, markedsføring & kundereiser. Strategier og konseptutvikling for markedsføring og digitalisering.